^

Het ontwikkelen van trainingen, het uitwerken van het gedachtegoed en het ontwerp van het trainingsmateriaal. Dat is waar ik energie van krijg

Hoi, mijn naam is Corien Schaerlackens

Het vakmanschap van de sociaal werker, dat is iets waar ik me graag mee bezig houd. Dit doe ik liefst op allerlei terreinen en niveaus. Vanuit het opleidingsinstituut MEEK2 geef ik trainingen, cursussen en workshops. Vaak gaan deze over werkwijzen, methoden over veranderingen. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld Sociale Netwerkversterking, Onafhankelijke Clientondersteuning en de KIM-methode.

Bij een groot deel van deze trainingen heb ik ‘aan de wieg’ gestaan van de uitwerking van het gedachtegoed en het ontwerp van het trainingsmateriaal.

Hoe blijven we deskundig?
Daarnaast vind ik het ook erg leuk om na te denken hoe we binnen onze organisatie aan vakmanschap kunnen werken. Er is veel deskundigheid, maar hoe blijven we deskundig? Waar valt nog wat te leren of te ontwikkelen? Hoe vertalen we onze MEEVivenz-missie in vakmanschap?  Hoe borgen we aanwezige kennis en vaardigheden? En hoe kunnen we dat laten zien? Enzovoorts.  Met deze vragen stoei ik graag vanuit mijn rol als beleids- en stafmedewerker in het expertisecentrum.