^

Vind een uitweg wanneer je verwikkeld bent geraakt in een complexe scheiding

Na een echtscheiding is het niet altijd gemakkelijk om gezamenlijk het ouderschap te blijven delen. De verplichting om een samenwerkend ouderpaar te vormen in een complex verlopende scheiding verhoogt de spanning.

Voortdurende onoverbrugbare verschillen en juridische strijd kan je klem zetten.
Dit kan leiden tot stress, verdriet, boosheid, angst en machteloosheid. Er worden beschuldigingen geuit. De ruzie kan zo krachtig zijn dat het niet meer lukt de strijd te staken en de focus te richten op je relatie als ouder met je kind.

Contactgegevens wijkteams:
wijkteam@barendrecht.nl
wijkteam@albrandswaard.nl
wijkteam@ridderkerk.nl

T 0180 451 234

Bekijk de webinar Gescheiden opvoeden

Heb je behoefte aan inhoudelijke informatie over het hulpverleningstraject ‘Gescheiden Opvoeden’? Ben je nieuwsgierig hoe wij het kind in beeld brengen bij de ouder? Ellen Bloemen en Jan van Muijden organiseren vanuit het Expertise Centrum Sociaal Werk een webinar om deze en andere vragen te beantwoorden.

Een scheiding is voor alle gezinsleden een ingrijpende levensgebeurtenis. Sinds 2005, bieden Ellen en Jan het hulpverleningstraject ‘Gescheiden Opvoeden’ aan. Zij richten zich op ouders die verstrikt zijn geraakt in onderlinge strijdspiralen. Deze complex verlopende scheidingen zetten het welzijn van het kind ernstig onder druk. In dit webinar leggen Ellen en Jan uit hoe zij werken aan ‘parallel ouderschap’ en het kind een stem en plek geven binnen het gesprek.