^

Elke ochtend begin ik weer met een glimlach op mijn gezicht

Mijn naam is Herman Wieringa. Al jarenlang werkzaam met mensen uit het sociaal domein. Zowel cliënten als collega’s. Juist deze combinatie maakt dat ik mijn werk zo ontzettend leuk vind. Elke ochtend begin ik weer met een glimlach op mijn gezicht.

Naast mijn werk binnen het expertisecentrum werk ik 24 uur voor een sociaal team. Mijn aandachtsgebieden zijn daar vooral autisme, lichtverstandelijke beperking en mantelzorg. Met mijn collega’s proberen we te werken vanuit het idee van de sociale netwerkversterking. Elke cliënt is in staat zijn eigen plan te maken en deze soms met hulp uit te voeren. Netwerk is een belangrijk onderdeel van ons leven. Wij zijn ons daar niet altijd bewust van zolang het goed met ons gaat. Ook de overheid heeft jarenlang het netwerk links laten liggen. In de participatiemaatschappij moet iedereen weer meedoen, maar we zijn een beetje verleert hoe het moet. De training SNV helpt daarbij. Met tips en tools kan jij de cliënt weer op weg helpen.

Ook de training OCO (onafhankelijke clientondersteuning) is een belangrijke training die ik geef. Cliënten hebben de mogelijkheid om zich te laten ondersteunen door een OCO, maar veel mensen weten dit niet. De OCO-training helpt je om deze mensen te ondersteunen. Daarnaast heb ik veel plezier in het werken met de belevingstrainingen autisme en licht verstandelijke beperking. Beide trainingen helpen om je kijk op het leven te verbeteren en waar mogelijk aan te passen.

Luisteren, aansluiten en verbinden zijn mijn drijfveren in het werk. Ik denk dat we hierdoor de wereld een stukje mooier kunnen maken.

Wanneer kom jij een training bij mij volgen?