Contact

Materialenbank

Kinderen in Echtscheidings Situatie, KIES

Home » Kinderen in Echtscheidings Situatie, KIES

Voor kinderen is een echtscheiding een ingrijpende gebeurtenis. Emoties lopen vaak hoog op en de vertrouwde situatie thuis staat op z’n kop. Kinderen voelen het verdriet van hun ouders en willen geen partij kiezen. Eigenlijk willen ze dat alles bij het oude blijft. Vaak heeft de situatie thuis ook negatieve gevolgen voor de schoolprestaties van kinderen. 

Professionaliteit/uitvoerders
De KIES training wordt gegeven door twee ervaren gecertificeerde KIES trainers.

Werkwijze
Er zijn 8 wekelijkse bijeenkomsten van een uur. Voor de KIES training begint zal er een intake zijn met de kinderen en ouders. Beide ouders moeten toestemming geven om het kind deel te laten nemen. 

Kosten
€ 3600,– , 8 tot 10 deelnemers.

Wat levert het de burger op?
Kinderen kunnen met de veranderingen omgaan die de scheiding teweeg heeft gebracht. Ze hebben het vertrouwen in hun ouders en omgeving weer teruggekregen waardoor ze weer kind kunnen zijn. Met andere woorden zij zijn weerbaar geworden.

Diensten op offerte aanvragen

Doelgroep

De KIES training is bedoeld voor kinderen in echtscheiding situaties en wordt aangeboden voor twee groepen kinderen van 8 tot 12 jaar en van 12 tot 16 jaar. Het maakt niet uit of ouders kort of lang geleden gescheiden zijn. Het is ook mogelijk dat kinderen samen met hun broertje(s)zusje(s) deelnemen. De kinderen delen ervaringen met andere kinderen die ook een scheiding hebben meegemaakt.

Doelen

  • Kinderen leren omgaan met veranderingen die een scheiding teweeg hebben gebracht.
  • De kinderen leren hulp te vragen aan mensen in hun omgeving.
  • Door de KIES training leren kinderen weer hun vertrouwen op te bouwen.
  • Door deel te nemen begrijpen kinderen de situatie beter en kunnen ze er makkelijker met hun ouders of anderen over praten.

Agenda

oktober

Geen evenementen

X