Een online training volgen

Hieronder vind je uitleg over online trainingen: waar kun je goede trainingen  vinden (trainingstips), hoe regel je de betaling en waar vind je aanvullend advies? Ook kun je jouw ragen stellen en tips/ervaringen achterlaten over gevolgde trainingen.. Dit overzicht zal regelmatig aangevuld worden. Jouw bijdrage is zeer welkom!

Een onlinetraining volgen

Wil je een online training gaan volgen? Dan lees je hieronder waar je trainingen kunt vinden. Soms zijn er goede gratis trainingen. Zeker nu er door corona meer online gebeurt, zijn er veel aanbieders die hun trainingen gratis aanbieden.

Mocht je een training vinden die niet gratis is, dan is, tijdens deze coronaperiode, de afspraak dat medewerkers zich rechtstreeks mogen opgeven voor een training tot maximaal €250,-. Wordt het bedrag meer, dan moet je van tevoren toestemming  van je manager. De training betaal je zelf  en kun je vervolgens achteraf declareren via facturen@meevivenz.nl. Vermeld in de mail je naam, je manager en de training die je hebt gevolgd. Vergeet niet de facturen toe te voegen.

Trainingstips

Wil je een online training gaan volgen, dan staan hieronder een aantal goede vindplekken. Soms moet je een zoekterm invullen, om zo sneller naar de juiste plek op de site te komen. Ik noem hieronder dan steeds e-learning*, maar de ervaring leert dat andere zoektermen ook nieuwe resultaten opleveren. Probeer dus ook eens: online of Webinar.

E-learning Office 365 (voor de mensen die over zijn naar Office). Open ‘teams’, ga naar ‘ICT handleidingen en Nieuws’, klik op ‘Handleidingen’. Bovenaan in de balk verschijnt dan ‘Office 365 trainingen’. Hier vind je een basistraining en ook verdere informatie over bijvoorbeeld Excel.

MEE NL heeft diverse online trainingen, o.a. LVB en seksualiteit, of LVB en criminaliteit. Je kunt ze vinden via deze site van de MEE Academie. Typ in het zoekscherm e-learning* en je krijgt een overzicht aan mogelijkheden. Bijna al deze e-learningen zijn ook te vinden via Registerplein en SKJ.

Heb je nog geen basiskennis over mensen met een Licht verstandelijke beperking? MEE NL heeft ook een basistraining over het herkennen van een licht verstandelijke beperking: Basis LVB-training een basistraining op autisme: Basis ASS training en en een basistraining over niet aangeboren hersenletsel: Basis NAH-training

Op Registerplein staan verschillende geaccrediteerde online. Je komt hier door te surfen naar de site van Registerplein, zoek in de cursusagenda en typ e-learning* in.

• Ook op SKJ kun je op bovenstaande wijze zoeken naar een e-learning. Ga naar scholingsaanbod en typ bij trefwoord e-learning* in.

Vanuit verschillende beroepsverenigingen worden ook online trainingen gegeven. Kijk eens op de site van jouw beroepsvereniging en toets in het zoekvenster één van de verschillende zoektermen.

• Ook Movisie heeft een groot aanbod aan (gratis) online trainingen. Ga naar De Movisie Academie en klik op de button online trainingen.

• Via studytube zijn ook diverse gratis onlinetrainingen, micro-learning, enz te vinden (o.a. motiverende gespreksvoering). Kijk eens op hun site: site van studytube

• Voor medewerkers die al een basistraining SNV hebben gevolgd is er een digitaal vervolg: E-learning SNV is voor medewerkers die al een basistraining SNV gevolgd. Je kunt met de online training een mooie verdiepingsslag maken. De training is te vinden op deze site: MEE Academie e-learning SNV

Contact met het Expertisecentrum

Heb je in al het bovenstaande nog niet gevonden wat je zocht?
Heb je aanvullende ideeën of wil je hulp bij het regelen van je training?
Neem dan contact op met het Expertisecentrum via Corien Schaerlackens of bel 06-511 490 69.

TIPS OVER ONLINETRAINING

In vervolg op de eerdere informatie over online trainingen staan hieronder tips van collega’s en het Expertisecentrum over online trainingen die je op dit moment zou kunnen volgen. Mogelijk zit er iets
voor je tussen.

Heb je na het zien van dit aanbod nog aanvullende ideeën of wil je hulp bij het regelen van je training?
Neem dan contact op met het Expertisecentrum via Corien Schaerlackens of bel 06-511 490 69