Contact

Materialenbank

Rots en Water

Home » Rots en Water

De rots en Water training is een actieve training met uitdagende fysieke oefeningen. Een rots staat voor kracht in jezelf en je eigen weg gaan. Water staat voor hoe je in verbinding staat met je omgeving. Door actief bezig te zijn ervaren jongeren direct het effect van hun houding en handelen. ER wordt tijdens de training gewerkt aan sociale vaardigheden, weerbaarheid, samenwerking, zelfkennis, zelfreflectie en zelfvertrouwen. Drie bouwstenen uit de training zijn: zelfbeheersing, zelfreflectie en zelfvertrouwen. Om ouders de gelegenheid te geven hun kind te ondersteunen worden zij uitgenodigd voor een ouderbijeenkomst.

Professionaliteit/uitvoerders
De Rots en Water training wordt gegeven door twee gecertificeerde Rots en Water trainers. Na de aanmelding worden de deelnemers samen met hun ouders uitgenodigd voor een persoonlijk kennismakingsgesprek met de trainers.

Werkwijze
De training heeft tien bijeenkomsten van een uur tot anderhalf uur.

Wat levert het de burger op?
De kinderen zijn na de training zelfbewuster, waardoor ze beter met hun gevoelens om gaan en situaties beter kunnen inschatten. Dit zorgt ervoor dat ze op thuis, op school en in contact met anderen zelfverzekerder zijn en voor zichzelf op komen.

Diensten op offerte aanvragen

Doelgroep

Er zijn verschillende groepen voor jongeren tussen de 6 t/m 18 jaar. Voor de indeling van groepen wordt onderscheidt gemaakt  in de onder en bovenbouw van het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs.

Doelen

Het eigen gedrag beter leren begrijpen en sturen.
Zelfbewuster in het leven staan.

Agenda

februari

28jan(jan 28)9:30 am12mrt(mrt 12)4:30 pmCombinatietraining Huiselijk geweld en Kindermishandeling

04feb9:30 am4:30 pmZie mij: Een training over eenzaamheid (jongeren en volwassenen)

X