^

Krachtig zorgen voor jezelf en de ander

Als u langdurig onbetaald zorgt voor uw partner, vader, moeder, kind, ander familielid of goede vriend(in) bent u (waarschijnlijk) mantelzorger. Ongemerkt komen er steeds meer taken bij. Goed zorgen voor uzelf is dan belangrijk; vaak is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Het kan een uitdaging zijn om de balans voor uzelf goed te houden of weer te krijgen. De cursus ‘Balans in Zorg’ helpt u daarbij. U kunt kiezen uit locatie Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Hardinxveld-Giessendam of Dordrecht. We bieden de cursus in de avonden aan en in de ochtenden. Zo kunt u zelf bekijken wat en wanneer voor u het beste uitkomt.

De cursus is voor mensen die onbetaald en vanuit een persoonlijke band voor iemand zorgen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, (chronische) ziekte en/of psychische klachten. U woont in Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Dordrecht, Papendrecht of Hardinxveld-Giessendam. U leert inzicht krijgen in uw rol als mantelzorger, beter inschatten wat u wel en niet kunt en duidelijk zijn. Daarnaast komt het uitspreken van gedachten en gevoelens aan bod en steun of hulp vragen. Ook gaan we aan de slag met minder piekeren en minder last hebben van schuldgevoelens. U leert invloed uit te oefenen op uw situatie en een balans te houden of vinden tussen zorgen voor een ander en zorgen voor uzelf.

Deelname kost 15 euro (voor uw eigen cursusmap) en de cursus telt 6 bijeenkomsten van 2 uur en na een paar weken een terugkombijeenkomst. Het maximaal aantal deelnemers is 12. Voordat u deelneemt, bespreken we tijdens een (telefonische) intake wederzijdse verwachtingen.

Kijk in de Kalender voor alle data van de cursus Balans in Zorg. Startdata zijn:

  • 4 oktober 2022 (dinsdagavonden) in Hendrik-Ido-Ambacht
  • 24 november 2022 (donderdagochtenden) in Papendrecht
  • 16 januari 2023 (maandagavonden) in Hardinxveld-Giessendam
  • 18 januari 2023 (woensdagochtenden) in Dordrecht