^

Sommige mensen maken vrienden op een spontane manier en anderen hebben een steuntje in de rug nodig. Ga je er graag op uit, maar lijkt het je leuker om dit samen te doen? Ben je op zoek naar iemand waarmee je naar een café, de bioscoop of winkels kunt? Dan is Vriendenkring iets voor jou!

Voor wie is de cursus bedoeld?
Voor mensen vanaf 18 jaar die het moeilijk vinden om contact te maken en met andere mensen activiteiten willen ondernemen.

Wat is een Vriendenkring?
Een vriendenkring is een groep van maximaal 5 mensen die samen iets leuks ondernemen. Hoe vaak je afspreekt en wat je gaat doen, bepaal je met de groep. Je kunt bijvoorbeeld een mooie wandeling maken of een middag gaan bowlen. Samen met de groep maak je afspraken over de
activiteit en wat dit mag kosten. Je betaalt de activiteiten zelf.
Tijdens een Vriendenkring-bijeenkomst onderneemt u verschillende activiteiten om elkaar beter te leren kennen. Deelnemers kunnen hier voorzichtig aftasten met wie het klikt. Aan het eind van de bijeenkomst vullen de deelnemers op een kaart in met wie ze een klik hebben. Op basis
van de ingevulde kaarten worden maatjes en vriendenkringen gekoppeld.

Welke onderwerpen komen tijdens de training aan bod?
Tijdens deze cursus leer je hoe je vrienden kunt maken, welke activiteiten je met vrienden kunt ondernemen en dat gewone dingen leuker worden, als je ze samen doet met vrienden!

Waar en wanneer
De Vriendenkring vindt plaats vanuit ons kantoor aan de Tielweg 3 in Gouda. De Vriendenkring bestaat uit 6 bijeenkomsten en vinden wekelijks plaats. Iedere bijeenkomst duurt twee uur. De startdata van een nieuwe Vriendenkring kun je vinden op onze website www.meeplus.nl.

Kosten
Aan de Vriendenkring zelf zijn geen kosten verbonden. De activiteiten die je wilt ondernemen zijn wel op eigen kosten.

Interesse of heb je nog vragen?
Dan kun je bellen naar MEE Midden Holland. Dit kan op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur op telefoonnummer: 0182-520333.
Of mail je vraag naar: servicebureau.mh@meeplus.nl

Voor de flyer klik: MEE_cursus_vriendenkring